Les

Off-road Tunizija
Potovanje

V Genovi ob čakanju na vkrcanje smo si z zanimanjem ogledovali veliko pisano druščino isto mislečih popotnikov s svojimi terenci. Ko smo zapuščali domači kraj sva bila prepričana da imava maksimalno napedenane terence, ampak kar pa vidiš tukaj je pa no limit. Po večini defenderji in land cruiserji predelani v expedicijske terence, kažejo zelo resen pristop njihovih lastnikov do divje in lahko tudi nevarne narave.
Pred vstopom na trajekt je potrebno izpolniti nekaj obrazcev in jih požigosati, nato še ena podobna procedura na trajektu.
Trajekt se je po približno 24 urah plovbe zasidral v Tunisu. Po opravljeni zadnji mejni proceduri za vstop v Tunizijo smo svobodno zadihali afriški zrak, no ne čisto, ker se tukaj na vsakem koraku ali postanku vedno nekdo najde ki bi ti želel na vsak način nekaj prodati, te voditi po mestu ali preprosto imeti nekaj tvojega pa če je to samo pločevinka piva ali pa svinčnik. V osrčju tunizijskega peska te težave izginejo in tam se začne prava uživancija.
Vožnja po sipinah seveda zahteva doberšno mero zbranosti, poguma ter veliko veliko volje in živcev ko se dve toni in več težak terenec vkoplje v sipek saharski pesek. Ampak ves ta rud kaj hitro izgine ko v prostrani puščavi kjer ni žive duše, uživaš ob igri barv fascinantnih sončnih zahodov, ko ob tisoč in eni zvezdici pišeš dnevnik minulega dne, se pogovarjaš od ognju še dolgo v noč in zjutraj ponovno občuduješ vzhajanje sonca, ja vse to je čarobnost sahare ki vedno vleče po vrnitvi.


Statistika

  • potovanje je trajalo od 8.11. do 21.11.2008
  • prevoženih cca 5000 km
  • skupni strošek  cca 1800 eur, od tega cca 800 eur trajekt Genova-Tunis
Galerija
 

Zadnje objave z bloga

Off road Banja Luka, Bosna 2010

Na 4x4 off-road v Banjo Luko se je ekipa Extreme travel odpravili že tretjič. Seveda za to obstajajo razlogi, kot so dober teren, dobra družba in dobra hrana. Tudi število udeležencev se je v treh letih drastično  povečalo, kar pa jim je pri takem številu terencev, organizacija letos malo ušla iz rok.