Les

Popotovanja

Potovanje v Iran 2009

Iran je bila naslednja destinacija ki smo jo želeli prevoziti v čim večji meri.
Seveda Iran zahteva kar nekaj priprav, tako da smo se na avanturo pripravljali kar nekaj mesecev prej. Vložiti prošnje za vize na iranski ambasadi v Dunaju, katere smo jih dobili teden dni kasneje od plana odhoda, vložili pa smo jih dva meseca prej. Urediti car net zavarovanje za vozilo, mednarodno vozniško dovoljenje, če je avto na leasing ali pisan na koga drugega potrebujete pooblastilo za vožnjo, dodatno zavarovanje za tujino, mednarodno prometno.

puscica Preberi več

demo_slika

Off-road Tunizija

Priprave na naše prvo potovanje je bilo vse prej kot enostavno, vse smo začeli brez kakršnih koli izkušenj, iskati informacije, prebirati forume, splanirati pot, dobiti tracke za puščavo, rezervirati trajekt, pripraviti terence....
Prvo večje potovanje je zahtevalo veliko finančno injekcijo za pripravo naših expedcijskih terencev.
Opremili smo jih z posodami za vodo, inverterjem, pohodnim prtljažnikom, snorklom, podnicami, gurtnami, škopci, camping stolčki, vsem jedilnim priborom, posodami za kuho, gorilnikom, lopato za pesek, kompresorjem za zrak, dodatnimi lučmi, kompresorskim hladilnikom, cb postajo, posteljo, večjimi gumami, podvozjem in še in še bi lahko našteval. Res da vsi ti dodatki niso nujno potrebni, ampak bistveno olajšajo vožnjo po prostrani sahari in močno dvignejo kvaliteto samega potovanja.

puscica Preberi več

Popotovanje v Tunizijo

Potovanje v Magadan

Najmogočnejši gozd na svetu ni Amazonski pragozd, niti ni deževni gozd v Kongu. Najdemo ga na severu, ki je sestavljen predvsem iz borovcev in sibirskega macesna, kjer kljubujejo najbolj mrzlim vremenskim razmeram. Ruska tajga je gozd, ki se razteza od meje severne Evrope na zahodu, čez Rusijo na severu, do Beringovega morja na vzhodu. Na tem področju je perafrost ( zemlja je stalno zamrznjena ), poleti pa se odtali zgornji sloj zemlje in gozd se spremeni v najmogočnejše skoraj neprehodno močvirje. Tajga meri 7 milijonov km2, ki je večina na severovzhodnem delu Rusije in je najbolj divje in najmanj raziskano področje na svetu, znano kot Sibirija.

puscica Preberi več

Popotovanje v Magadan

Nov vnos

Nov vnos

puscica Preberi več

Popotovanje - Dolomiti
 

Zadnje objave z bloga

Off road Banja Luka, Bosna 2010

Na 4x4 off-road v Banjo Luko se je ekipa Extreme travel odpravili že tretjič. Seveda za to obstajajo razlogi, kot so dober teren, dobra družba in dobra hrana. Tudi število udeležencev se je v treh letih drastično  povečalo, kar pa jim je pri takem številu terencev, organizacija letos malo ušla iz rok.