Les

Off road Banja Luka, Bosna 2010

Na 4x4 off-road v Banjo Luko se je ekipa Extreme travel odpravili ┼że tretji─Ź. Seveda za to obstajajo razlogi, kot so dober teren, dobra dru┼żba in dobra hrana. Tudi ┼ítevilo udele┼żencev se je v treh letih drasti─Źno┬á pove─Źalo, kar pa jim je pri takem ┼ítevilu terencev, organizacija letos malo u┼íla iz rok.

To sre─Źanje je namre─Ź┬á tekmovanje in poteka v soboto in nedeljo, vendar se ga┬á udele┼żujemo v smislu u┼żitka.

Za letos sta bili pripravljeni dve trasi. Prva je bila precej ozka in skalnata,┬á z nekaj blata in vo┼żnjo po potoku. Vejam, ki so udrihale po avtu pa bi lahko rekli kar ÔÇť koli─Źki ÔÇť. Traso smo prevozili v dobrih dveh urah.

Druga trasa pa je bila ista kot lansko leto, vendar so bile razmere letos precej druga─Źne. De┼ż in blato sta poskrbela, da se je teren spremenil v pravi de┼żevni gozd. Sama vo┼żnja po manj┼íem kanjonu in pot iz njega je bila brez uporabe vitla prakti─Źno nemogo─Źa. Kalvarija je bila iz dna kanjona dolga celih 500 m, za prehod le te pa smo porabili celi dve uri. Tudi re┼íevanje drugih vozil je bilo nujno, ─Źe smo hoteli celi priti ven. Tukaj se je spet pokazala solidarnost slovenskih in bosanskih ekip. Zaradi┬á slabe opreme pa je kar nekaj┬á terencev┬á tam ostalo ─Źez no─Ź. Za pribli┼żno deset terencev se je pustolov┼í─Źina kon─Źala ob 1h zjutraj. Za drugo traso smo┬á porabili 9 ur.

V nedeljo pa seveda velika gostija, bzinec in nakupovanje na tr┼żnici. Jagnjetina, ─Źevapi in teletina izpod sa─Źa v celoti sklenejo krog vseh u┼żitkov v celem vikendu, ki smo ga pre┼żiveli v Banji Luki. Pozno popoldan pa smo se vsi veseli in polni vtisov odpeljali domov. Toplo priporo─Źam tistim, ki znajo u┼żivati na balkanski na─Źin in bi radi do┼żiveli nostalgi─Źni vikend.